Hoeveel gouden sieraden heb jij in huis maar nooit aan je lijf? Is dat gouden bestek, voor wanneer koningin langskomt voor een kopje koffie, echt nodig? Is herinnering die de gouden kroonluchter van oma meebrengt van dezelfde waarde als zijn waarde in goud, of beter gezegd: een mooie vakantie?

Goudkoers

Kijkende naar de koersen van de  historische goudprijzen in euro’s, wordt er bevestigd dat de prijs van goud op de markt nog steeds in een stijgende lijn zit sinds de afgelopen 10 jaar. Voor de meeste investeerders in goud dient het als een belegging voor de langere termijn. Maar voor de kleinenere beleggers is het tegenwoordig vrij eenvoudig om te profiteren investeringen in goud.

Oude siraden

Goud blijft een waardevol product, op de koers, maar ook fysiek in je hand. Niet perse gouden staven of baren, denk aan oude gouden sieraden, horloges of dat gouden erfstuk van oma achterin de kast verstopt. Oud goud dat vroeger mooi was, maar tegenwoordig niet gedragen of gebruikt word. Gouden siraden of andere objecten inruilen bij een goudwisselkantoor kan dan erg interessant zijn. 

Goud inkoop

Heb je het geld nodig of heb je simpelweg het gouden product niet meer nodig, dan zou je het kunnen laten taxeren op afspraak bij een goudwisselkantoor zoals (Brunott Juweliers). Door de aantrekkelijke goudkoers kan je goud jou veel geld opleveren. 

Er word door jaren ervaring en deskundige kennis eerlijk beoordeeld en een mooi aanbod gedaan gebaseerd op de waarde gegeven door de taxatie. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om het inkoopbedrag te spenderen aan een nieuw sieraad in de winkel, in dat geval krijg je 25 procent extra waarde ervoor terug.  

De taxatie

De taxatie geeft aan hoeveel geld uw gouden object waard is, en voor dit bedrag kan je het goud inruilen voor geld. Zo’n taxatie kijkt naar verschillende aspecten. Het is bijvoorbeeld belangrijk te ondervinden van welk goudgehalte het gouden object is. Keurmerken helpen hierbij, maar mocht deze niet zichtbaar of aanwezig zijn is dit te bepalen door toets waters. Aan de hand van het gewicht van het gouden bezit en de actuele goudkoers word de waarde bepaald. Hoe deze waardebepaling te werk gaat kan je zelf bekijken als het niet om te grote hoeveelheden gaat. Na de taxatie krijg je een aanbod voor de (Goud inkoop), en kan je het gouden object inruilen voor cash geld direct, of na 3 dagen op je rekening. De taxatie is niet altijd gratis, omdat het onderzoeken arbeidsintensief kan zijn. Eventuele kosten voor het onderzoek worden niet gerekend als er na de taxatie besloten word tot de kostbaarheden te verkopen. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *