Heb je het gevoel dat je vastzit met je leven? Menig heeft er last van! Het achterhalen van jouw drijfveren en talenten kan gelukkig iets zijn dat komt met de tijd, mits je de zaadjes plant die ervoor kunnen zorgen dat jij een bepaalde discipline vindt die jou voldoening geeft.,

Heb je hulp nodig om te beslissen wat jouw sterke punten zijn en hoe je deze kunt gebruiken? Lees dan deze eenvoudige tips om je talenten te identificeren.

1. Activeer je begrip met een life assessment

Jouw life assessment is een verzameling van vragen die kan hulpen om meer te weten te komen over jouw talenten en behoeften. Een life assessment komt vaak voor in de vorm van een vragenlijst die wordt gebruikt om informatie te verzamelen over alle levensgewoonten die mensen in hun omgeving uitvoeren voor hun overleving en ontwikkeling in de samenleving. Om jouw potentieel in het leven te leren begrijpen kan je meer zicht krijgen hoe je presteert in verschillende aspecten van het leven, wat kan helpen te bepalen welk gebied van het leven meer van jouw aandacht nodig heeft.

Wanneer je weet in welke categorie mens je valt, kunt je jouw sterke en zwakke punten in het dagelijks leven duidelijker leren in te zien. Dit kan je in jouw voordeel gebruiken tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, het eerste afspraakje of een andere situatie  waar veel op het spel staat en waarbij jij moet stralen van begrip en bewustzijn!

2. Vind wat jij sterk maakt

Heb je wel eens van die momenten dat alles gemakkelijk en licht aanvoelt? Het gevoel dat je het antwoord hebt of in staat bent om het antwoord te vinden? Hetgeen wat jou in de ultieme sferen van gemak laat functioneren is vaak iets wat onze innerlijke talentenjager laat zien. Dit is het moment dat jij je op het sterkst voelt en meer mogelijkheden weet te realiseren om je zo te laten voelen. Het zijn die passende activiteiten die voor jou op het lijf geschreven zijn. Ben je bijvoorbeeld van nature goed met kinderen, kijk dan eens of je vrijwilligerswerk kunt doen bij een naschoolse opvang of de oppasrol op je kunt nemen. Het is dus simpelweg van belang dat jij je schema vult met activiteiten die jou blij maken en nuttig laten voelen!

3. Ga aan de slag met een lifecoach of een loopbaanbegeleider

Er zijn veel mensen die professionele hulp over het hoofd zien als ze zich vast voelen in hun leven. Een coach kan helpen om verschillende aspecten van je leven en functioneren te belichten die jij misschien over het hoofd hebt gezien en kan je ondersteunen met het maken van een gestructureerd plan. Zoek eens op coach Alkmaar als je bij jou in de buurt wilt samenwerken met een coach om beter te functioneren en meer zelfvertrouwen te vinden in jezelf.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *