Half of Tokyo residents oppose Olympics in 2021: Poll

Iets meer dan de helft van de inwoners van Tokio denkt niet dat de uitgestelde Olympische Spelen van 2020 volgend jaar moeten worden gehouden, met steun van een verdere vertraging of een regelrechte annulering vanwege de angst voor het coronavirus, volgens een opiniepeiling die maandag is gepubliceerd.

Het onderzoek uitgevoerd door twee Japanse nieuwsorganisaties is slechts één gegevenspunt, maar komt nadat gezondheidsdeskundigen hebben gewaarschuwd dat zelfs een jaar vertraging niet voldoende kan zijn om de Spelen veilig te houden.

De in het weekend gehouden enquête vond 51,7 procent van de respondenten hopen dat de Spelen in 2021 opnieuw worden uitgesteld of geannuleerd, terwijl 46,3 procent de geplande Olympische Spelen wil zien doorgaan.

Van degenen die tegen een Olympische Spelen in 2021 zijn, zegt 27,7 procent dat ze de Spelen helemaal willen annuleren, terwijl 24,0 procent de voorkeur geeft aan een tweede uitstel.

De telefonische peiling, uitgevoerd door Kyodo News en Tokyo MX televisie tussen 26 en 28 juni, ontving 1.030 reacties.

Van degenen die zeiden dat ze de Spelen volgend jaar willen zien, zeiden 31,1 procent dat de gebeurtenis in een opgeschaalde vorm zou moeten zijn, ook zonder toeschouwers, terwijl 15,2 procent zei dat ze een volwaardige Olympische Spelen wilden zien.

Tokyo 2020 werd uitgesteld in maart als de coronavirus verspreid over de hele wereld, waardoor de ergste verstoring van de Olympische Spelen sinds twee edities werden geannuleerd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Spelen staan nu gepland om te beginnen op 23 juli 2021, hoewel ze nog steeds bekend zullen staan als de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Ambtenaren uit Japan en het Internationaal Olympisch Comité hebben gewaarschuwd dat het niet mogelijk zal zijn om de Spelen opnieuw uit te stellen, en zelfs de jarenlange vertraging heeft voor aanzienlijke financiële en logistieke problemen gezorgd.

In de peiling, die voor de gouverneursverkiezingen in Tokio op 5 juli werd gehouden, vond ook zittende Yuriko Koike haar tegenstanders “met een grote voorsprong” aanvoeren.

Haar precieze leiding werd niet gespecificeerd, in overeenstemming met een mediatraditie van het niet publiceren van verkiezingscijfers in de dagen voor een stemming.

Koike heeft zich intensief beziggehouden met de voorbereidingen voor de Spelen en is naar Rio gereisd voor de overdrachtsceremonie na de laatste Olympische Zomerspelen.

Eerder deze maand, vertelde ze AFP dat de herschikte Olympische Spelen veilig zullen zijn ondanks de coronavirus pandemie, waarbij ze een “120 procent inspanning” beloofde om ervoor te zorgen dat de allereerste uitgestelde Spelen doorgang kunnen vinden.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *